ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пак скандалчета в НС – за еврото, за бюджета, за самолетите

Откриване на 48 Народно събрание Парламент

В пленарна зала отново се стигна до скандал. Този път, заради закупуването на нови изтребители. Министерството на отбраната иска да закупи осем нови машини – акт, който от БСП яростно атакуваха.

Във фокуса на блиц контрола беше бюджетът, въвеждането на еврото, както и парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

В епицентъра отново бяха депутатите от "Продължаваме промяната", които настояха да разберат защо нов бюджет не се внася. Те получиха отговор от Министерския съвет, че това е финансово изражение на политиката на правителството и че служебният кабинет нямат собствена политика.

Най-големият скандал обаче беше предизвикан пак от обичайните заподозрени – "Възраждане". Причината отново същата – еврото и докладът на БНБ по въпроса.

В дневния ред на парламента сериозно място бе отделено и на връщането на хартиената бюлетина – Кирил Петков, например, обяви, че с това действие се цели неутрализирането на "Продължаваме промяната".

През цялото време, докато се водеха дебатите, пред сградата се провеждаше протест срещу връщането й. Още сутринта протестиращите разпиляха куп протоколи и бюлетини, за да изразят недоволството си. Демонстрацията бе организирана от "Изправи се България" на Мая Манолова. Протестът беше и срещу промените в Изборния кодекс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *