ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Парламентът решава дали да предоставим военна помощ на Украйна

Откриване на 48 Народно събрание Парламент

В рамките на днешния ден на пленарното заседание на Народното събрание ще бъде обсъден проект на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.

Предложението е внесено от парламентарната група на "Демократична България". Освен него има и втори проект на решение за възлагане на Министерския съвет да предостави военна и техническа помощ на Република Украйна. Негови вносители са Десислава Атанасова и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

Проектът на "Демократична България" предвижда в съответствие с гласуваните общи политики и процедури на ЕС и НАТО, Министерският съвет в 14-дневен срок да подготви пакет от военна помощ за Украйна и да организира подписването на споразумение за предоставяне на необходимото военно оборудване, които да са в съответствие с исканията на украинската страна и нашите възможности, като го изпрати за ратификация от Народното събрание веднага след подписването му.

От "Демократична България" предлагат да бъде създадена и временна комисия в Народното събрание, която да се състои от по двама депутати от парламентарна група и да контролира изпълнението на решението.

В предишния парламент беше внесено същото предложение, но тогава се стигна до решение да се изпрати само хуманитарна помощ. Засега военната помощ се подкрепя от ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС и "Демократична България".

Заседанието започва от 9:00 часа.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *