ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Парламентът ще обсъди декларацията на ПП за внасянето на бюджет

Корнелия Нинова

Парламентът включи в дневния си ред декларацията на "Продължаваме промяната", с която Народното събрание настоява правителството да изпълни задълженията си и да внесе бюджет за догодина. "За" гласуваха 113 народни представители, 104 – "против". В началото на заседанието от ПП отново поискаха залата да разгледа предложената от тях декларация като първа точка днес, а от ГЕРБ-СДС направиха обратно предложение. БСП подкрепиха предложението на ПП.

"За нас това е правилното решение", обяви в декларация от името на парламентарната група на ПП председателят ѝ Андрей Гюров. Той припомни, че неговата парламентарната група още от началото на това Народно събрание е заявила, че независимо от разпределението на силите, ще бъдат конструктивна опозиция и ще предлага правилните решения, а в случая решението за бюджета наистина е правилното. Много е важно да отбележим, че това не е само право, а задължение, и следва да бъде изпълнено, подчерта Гюров. Той призова за разбиране в залата и депутатите да не изпълняват избираемо законодателството. "От морална и законова гледна точка това е единственото правилно нещо, което може да се случи", смятат от ПП.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС припомни, че вчера Народното събрание с мнозинство е подкрепило удължаването на държавния бюджет на първо четене.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова подкрепи бившия си коалиционен партньор – "Продължаваме промяната". По думите ѝ въпросът е не толкова до технология, той е много политически, икономически и социален, защото бюджетът, който внесе служебният кабинет, замразява всички доходи и социални плащания, посочи тя. "Да допуснем, че не се състави правителство, това означава ли, че до средата на следващата година България ще бъде на автопилот, хората няма да получат никакви увеличения на доходите, няма никакви гаранции, че инфлацията ще намалява или цените ще намаляват? Напротив, виждате информацията, че цената на газа тръгва нагоре", коментира Нинова. По думите ѝ е по-смислено служебният кабинет да внесе изцяло нов бюджет за 2023г. и в парламента да работят върху него. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *