ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пеканов с апел НС да законодателства за Плана за възстановяване

Парламент Атанас Пеканов

"Апелирам към вас всички закони, които се отнасят до Плана за възстановяване и устойчивост, да бъдат разгледани от парламента."

Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по време на парламентарния блицконтрол. Той допълни, че не може да каже колко бързо ще бъдат гласувани въпросните закони, но е важно да се отбележи, че ако някои от тях се забавят, ще трябва инвестиционните проекти да стартират, преди законодателните промени да бъдат приети.

Пеканов припомни, че Националният план за възстановяване и устойчивост е обширен, комплексен документ, който съдържа редица реформи и проекти. Освен това припомни, той беше окончателно приет едва през май тази година. Пеканов обясни, че в момента тече второто плащане по Плана. По думите му се намираме в ключов момент на изпълнение, защото трябва да бъдат финализирани процесите и да бъдат наваксани евентуални изоставания.

По отношение на енергийната ефективност Атанас Пеканов заяви, че най-добрият възможен вариант е първо да бъдат приети подобренията в Закона за управление на етажната собственост, предложени от Министерския съвет.

"Разбира се, че най-добре би било този закон да бъде приет от парламента и едва след това да започне кандидатстването, така че да се вземат предвид всички промени, направени в Закона за управление на етажната собственост, така че всички проекти за енергийна ефективност да се реализират по най-добрия начин", добави още Пеканов.

Той поясни, че служебният кабинет има ограничения във времето и правомощията, като добави, че към момента не трябва да се правят резки промени по Плана, защото те не могат да се случат в рамките на няколко седмици.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *