ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петков ми звъня, искаше да поговорим и да ми обясни някои неща

Парламент Ива Митева

Нас, като парламентарна група, никой не ни търси за разговори. Обидно е когато се обръщат към парламентарните групи на БСП и "Демократична България", за да ги поканят на разговори, а към нас да се обръщат като отделни народни представители, което е несериозно. Това заяви пред БТВ депутатът от "Има такъв народ" и зам.-председател на парламента Ива Митева.

Тя разкри, че премиерът в оставка Кирил Петков ѝ звънял с предложение да разговарят.

"Искаше да се видим, да поговорим, да обясни някои неща. Може би постът на Слави е реакция на тези звънения", смята Митева.

По думите ѝ е "грозно и непочтено да се притискат народни представители".

"Ако някой иска да разговаря с нас, ние сме отворени за разговори. Ние искахме да разговаряме с тях (с ПП, бел. ред.), но никой не се обръща към нас, търсят само някакви групички и лагери", коментира още тя.

На въпрос защо все пак се стигна до този разпад на парламентарната група на ИТН Митева допусна, че може би е трябвало да разговарят повече помежду си и да се търсят общи допирни точки. Допълни обаче, че не е вярвала, че има толкова много хора с амбиции.

Ива Митева сподели, че са готови да предоставят втори шанс на "Продължаваме промяната", но те не го искат. Въпреки това увери, че ако бъдат поканени на разговори, "категорично ще се явят".

Не трябва да търсим само врага, но и да търсим обединението, посочи тя.

В заключение Митева подчерта, че при нови избори избирателната активност ще бъде още по-ниска от предишните, което пък ще доведе до още по-фрагментиран и труден за работа парламент.

"Всички трябва да се опитат да сформират кабинет и да се започне да се работи в интерес на хората", завърши зам.-председателят на НС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *