ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петков: Неудобни сме, никой не може да ни каже какво да правим

"Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър." Това заяви пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков. Той изтъкна, че от партията му са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими.

"Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикна", каза съпредседателят на ПП в коментар на изострените отношения между формацията и президента Румен Радев. "Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от която е откраднат 1 млрд., а тази сума разпределена между 8 фирми", посочи експремиерът. "Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", подчерта той.

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газа към нас", отчете депутатът.

Кирил Петков повтори, че от партията му няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство, а биха се опитали да реализират втория мандат само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", призова съпредседателят на ПП във връзка с предложението на ГЕРБ-СДС за премиер – неврохирургът проф. Николай Габровски. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *