ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Петков: Още този месец ще отида до Република Северна Македония

Кирил Петков

Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност като навременна и полезна дискусия, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му дискусията е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява премиерът Кирил петков.

Още този месец ще отида до Република Северна Македония, за да покажем, че през конструктивен диалог и диалогични действия можем да направим много повече от това, което се е случвало през последните години. Заедно можем повече, казва още министър-председателят.

Премиерът се е самоизолирал, съобщиха по-рано от правителствената пресслужба, но във видеобръщение тази вечер Кирил Петков потвърди намерението си да посети Скопие този месец.

„Първо, защото ни е ред, но по-важното е – защото искаме да покажем, че през конструктивен диалог, диалогични действия, ние може да направим много повече, от което се е случвало последните няколко години. Заедно можем повече!“, заяви Петков.

Ще работим за бърз напредък в преговорите с Република Северна Македония и правата на българите там ще са в центъра на усилията ни, заяви премиерът Кирил Петков във видеообръщението по повод вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност.

„Зададохме и нов старт на диалога, който трябва да се случи в следващите месеци с Република Северна Македония- в този нов старт трябва да обсъдим теми, важни за двете страни, като правата на българите в Северна Македония, както и за обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция, история“.

По-рано днес беше съобщено, че посещението на Кирил петков в Скопие се отменя. След това от правителствената пресслужба уточниха: "Посещението на премиера Кирил Петков в Скопие не се отменя, а се отлага". Засега не е ясно за коя дата се отлага посещението, то трябваше да се състои на 18 януари.

След проведеното в понеделник при президента заседание на КСНС председателят на парламента Никола Минчев се почувствал зле и след направен тест е установено, че е положителен за COVID-19. От правителствения пресцентър вече съобщиха, че премиерът Кирил Петков, началникът на кабинета му Лена Бориславова, както и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев са се самоизолирали. Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени ангажименти в страната. Василев ще работи дистанционно. Президентът Румен Радев и представителите на екипа му, които участваха в КСНС, също са се самоизолирали.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *