ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Плевнелиев и Паси отлагат договарянето на редовно правителство

Росен Плевнелиев и Соломон Паси

Разговорите за съставяне на правителство "под егидата" на бившия президент Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон паси се отлагат до решаване на патовата ситуация в Народното събрание, стана ясно след поредния провал за избор на парламентарен бос.

По принцип, "Продължаваме промяната‘‘ и БСП са категорични, че няма да участват в разговорите с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Депутатите от "Възраждане‘‘ все още не са получили покана за подобна среща, но дори и това да се случи – те също няма да разговарят с контактьорите на Борисов.

Сините и зелените от "Демократична България‘‘ все още не са отговорили официално дали ще са съгласни да влязат в преговори с "Враг № 1" на тяхната коалиция и каква би била цената, ако направят компромисната крачка назад.

Единствените, които се съгласиха да участват в предварителните пазарлъци на тема коалиционно правителство, и то още преди да са получили "поименни" покани, са ДПС и "Български възход‘‘. Техните "раздумки" са насрочени за утре – 21 октомври.

От офиса на бившия президент Росен Плевнелиев потвърждават съществуването на предварителния график, но уточняват, че срещите ще бъдат проведени само при едно условие: ако 48-ото Народно събрание замръкне с избран председател.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *