ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пловдив вече разполага с най-добрата туристическа карта на дестинация в България

Античният театър в Пловдив

Пловдив вече има изцяло нова, авторска туристическа карта на града. Тя е изработена от експерти от отдел „Туризъм“, съобщиха от общината. Картата е изпълнен от „Тру Норд“ ООД  и по мнение на специалисти е най-добрата туристическа карта на дестинация в България. Проектът е уникален за страната.

Това е добра новина за всички гости на Пловдив. През четирите месеца на тази година расте брояг на гостите в Града под тепетата. Той е на второ място у нас по интерес на туристите след София. Между януари и април градът е посетен от 155 698 човека, от които 19 698 са били чужденци. Те са направили общо 318 222 нощувки, а за предоставените услуги хотелиерите са получили 18.97 млн. лева приходи.

Картата е за целия град Пловдив и е двуезична – на български и английски език. Вече се разпространява в туристическите центрове, туристическите обекти и местата за настаняване и е достъпна на сайта www.visitplovdiv.com. Лесно се разглежда от всякакво устройство, защото не е необходимо да се тегли файл, който после да се отваря. Достатъчно е да имате достъп до интернет. „Отбелязани са основни пътни артерии, едни от най-важните туристически и културни обекти в града, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, природни забележителности, спирки на градския транспорт и номерата на автобусите и много други, както и основните входове на Пловдив“, разказват от отдел „Туризъм“ на общината.

В проектирането на графичната част на туристическата карта са използвани няколко вида данни – комбинация от кадастрална информация (основно за сградите), Гугъл карти, гис информация, сателитни снимки и орто-фото планове, топографски планове и други.

Картата на град Пловдив, се състои условно от две части с различни мащаби. Едната обхваща по-детайлно централната градска част, а другата представя града от по ниска детайлизация. Картата може лесно и точно да се сгъне до джобен формат.

За цялостно планиране на маршрута са нанесени всички спирки на градския транспорт и номерата на автобусите. Отбелязани са и местата за паркиране, зоните за спорт и отдих и други. В туристическата карта са използвани и специално създадени уникални пиктограми. Картата е в две езикови версии – на български и на английски езици.

Пловдив може да се похвали  

и с други постижения – градът, който зае четвърто място в престижната класация „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. на European Best Destinations. Градът стана №1 в категориите „Най-добра културна дестинация в Европа“ ,  „Най-романтични дестинации в Европа“,  „Най-добри винени дестинации в Европа“ и „Най-добрата дестинация в България“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *