ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

По-важна е политическата формула, а не името на премиера

Парламент Христо Иванов

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, отколкото въпроса за името на следващия премиер. Това заяви пред журналисти в народното събрание председателят на ПГ на „Демократична България" Христо Иванов.  

„Тук въпросът не е за фигурата за възможния министър-председател, а като цяло да се намери формулата – дали става въпрос за ново правителство, което да си постави за цел да довърши четиригодишния мандат или да бъде с по-ограничен хоризонт и по-ограничен дневен ред, за да реши най-спешните проблеми в рамките на следващата година. Бихме обсъждали и такъв вариант, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкова политически лидери“, коментира Иванов.

Според него подкрепа за излъчване на правителство с първия проучвателен мандат, който утре държавният глава Румен Радев предстои да връчи на „Продължаваме промяната“, може да бъде събрана в рамките на този парламент. 

„Топката е в полето на мандатоносителите от „Продължаваме промяната“, те трябва да кажат каква визия имат“, отбеляза Христо Иванов. Според него могат да се търсят различни формули, като най-добрият вариант за страната е да бъде излъчено редовно правителство още с първия мандат. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *