ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Подготвя се операция за преместване на въоръжение във и извън страната

Димитър Стоянов

В ход е подготовката за логистична операция за преместване на въоръжение във и извън страната, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

В края на тази седмица Министерството на отбраната трябва да е готово с анализа за това каква помощ може да предоставим на Украйна с решението на парламента за военна помощ за Украйна.

"Още вчера ви казах, че в края на седмицата ще имаме готов анализ. След като бъде подготвен този анализ, ще подготвим съответно и предложение за решение към Министерски съвет с последващо внасяне в Народното събрание, като първо ще спазим срока, който ни е зададен с решението", посочи военният министър.

"Необходима ни е още малко техническа работа в процеса  и подготовката на логистична операция, която не е никак лесна – изключително сложна е, защото това е въоръжение, което трябва да бъде транспортирано от една точка до друга, както на територията на страната, така и извън територията на страната. Но преди да коментирам каквото и да е, би следвало на Народното събрание да вземе решение по отношение на нашето предложение. Чак след това мога да коментирам какво точно е", допълни той.

Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко каза от каква помощ се нуждае страната му.

"Това са средства за противовъздушна отбрана, бронирана и артилерийска техника, муниции и снаряди", посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *