ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Поемам отговорност за неуведомените депутати

Антон Тонев

На днешното заседание председателят на Комисията по здравеопазване Антон Тонев от "Продължаваме промяната" каза, че решението от заседанието вчера е било редовно. Взетите решения няма да бъдат отменени.

Тонев се извини на депутатите, които не са били поканени на извънредното заседание, което определи режима на влизане в парламента с COVID-сертификат, като обеща това да не се повтаря отново.

„Поради ограниченото време и техническата невъзможност за информация по имейл имаше неинформирани членове на Комисията, за което аз поемам отговорност с отметката, че това няма да се случи повече, дори в такива подобни ситуации на извънредност. Комисията бе свикана извънредно според правилника за работата на Народно събрание, бе установен кворум от 14 нейни члена и се проведе редовно заседание с гласуване", обясни той и допълни, че това му дава основание да не предложи на гласуване и да не се съобрази с направено предложение за обявяване на вчерашното заседание за недействително, тъй като има редовно проведено заседание.

"Ако вие имате насрещни предложения, моля те да бъдат входирани в Народното събрание, да бъдат разпределени от председателя на НС и тогава ще бъдат разгледани от Комисията по здравеопазване, благодаря“, заяви Антон Тонев.

Тази сутрин в пленарната зала на парламента „Възраждане“ и „Има такъв народ“ поискаха вчерашното заседание на здравната комисия да бъде обявено за недействително. От „Възраждане“ възразиха остро срещу заседанието на комисията, която прие решението за задължителен "зелен сертификат" в сградите на Народното събрание.

Депутатът Петър Петров заяви, че колежката му от групата на „Възраждане“ Елена Гунчева  умишлено не е била уведомена за заседанието. 

„Вчера е проведено извънредно заседание на здравната комисия, но, разбира се умишлено, не е уведомен съгласно член 32 от правилника по имейл народният представител от „Възраждане“ Елена Гунчева, член на тази комисия, така че моля Ви господин председател да вземем мерки да не се нарушава правилникът“, каза той.

Лидерът на ПГ на ИТН пък обяви, че не само опозицията, но и представители на управляващата коалиция не са били уведомени, и настоя председателят на НС Никола Минчев да обяви вчерашното заседание за недействително. 

„Вчера здравна комисия не само опозицията не беше известена, но част и от коалиционните ѝ партньори, които сме ние. Нашите представители не са доизяснени. Доктор Силви Кирилов е отишъл просто, защото е разбрал на входа, другите наши членове изобщо не са били известени, така че ние смятаме, че това заседание вчера трябва да бъде обявено за недействително и моля ви се спазвайте правилата, защото почвате леко да будите мисли“, каза Йорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *