ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Полицай осъди агресивен шофьор за побой

такси

Полицай осъди агресивен пловдивчанин, който го е набил след възникване на лека катастрофа между такси и автомобил. Полицаят се возел в таксито, когато таксиметровият автомобил бил изпреварен и засечен от друг автомобил. В резултат на засичането двете коли леко се чукнали.

Шофьорът на другия автомобил не спрял и продължил движението си, а таксиметровият шофьор го последвал, за да види и запише регистрационния номер, във връзка с уреждане на последиците от произшествието. На кръстовището на Сточна гара двата автомобила отбили в страни, до автобусна спирка, като полицаят и шофьорът на другата кола излезли от автомобилите.

Твърди се, че пострадалият се опитал да се легитимира със служебната си полицейска карта, но в този момент другият мъж започнал да го удря с юмруци.

Побоят спрял едва когато полицаят се опитал да влезе обратно в таксито. Тогава агресорът се качил в колата си и напуснал мястото на инцидента. Пристигнали медицински екип и полицейски автопатрул, а на следващия ден било издадено и съдебно – медицинско удостоверение. 

Първоначално агресорът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 3000 лв.

Пострадалият обаче не бил доволен от решението и претендирал пред съда сумата от 10 000 лв., представляващи неимуществени вреди – причинени физически болки, страдания, емоционален стрес и унижение, претърпени в резултат на нанесен побой.

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и взе предвид възраженията, доводите и исканията на страните, прецени, че претендираният иск от пострадалия е справедлив и следва да му се присъди.

Освен това побойникът трябва да заплати на полицая и 800 лева разходи за адвокатско възнаграждение, както и общо 1570 лева разноски по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *