ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Позорни са действията на правителството за внос на газ

Илияна Йотова

Още в първите часове на военните действия в Украйна президентската институция излезе с остра позиция, че става дума за абсурдна война. Тази позиция на на президентската институциия не се е променила и до днес. Промениха се доста колебливите позиции на правителството, откъдето идва тази несигурност. Това каза в предаването "На фокус" по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира и думите на вицепремиера Асен Василев, че позицията на президента Румен Радев за военната помощ за Украйна е позорна.

"Позорно е, ако се докаже, че се пренебрегват интересите на 25 000 български фирми, които зависят от доставките на газа, заради внос на газ чрез офшорна фирма. Ако това нещо се докаже, ще бъдем изправени пред един огромен скандал с мирис на газ. Ако това се докаже, г-н Асен Василев трябва да поеме отговорност. Този, който е взел това решение, трябва да си подаде оставката, защото това е позорна позиция", подчерта Йотова.

Вицепрезидентът отбеляза, че до момента не знаем формулата, по която ще се извършват алтернативните доставки на природен газ след спирането на руския газ за България.

Илияна Йотова заяви, че засега не разглежда хипоптеза за падане на правителството. "Смятам, че то ще оцелее въпреки последните трусове", посочи тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *