ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ПП и “Възраждане” отказаха писмено среща с проф. Габровски

От "Продължаваме промяната" отказаха писмено среща с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Писмото е раздадено на медиите и е подписано от председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. "ПП многократно заяви позицията си, че няма да подкрепи предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща", заявяват от формацията. Партията изразява готовност да поведе разговори с Николай Габровски на следващ етап и да се дискутират 16-те приоритетни за ПП политики, ако Габровски стане министър-председател. 

Вчера (8 ноември) от парламентарната група на "Възраждане" също заявиха, че няма да се отзоват на поканата за разговори на професора. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова междувременно съобщи във Фейсбук, че две парламентарни групи са отказали "дори среща". Към публикацията си тя е прикачила снимки с двата писмени отказа на ПП и "Възраждане". Атанасова е нарекла двете партии "Коалиция ПП В – Предсрочен Парламентарен Вот".

Очаква се на срещата с проф. Габровски за съставяне на редовно правителство днес да се явят единствено ДПС. Разговорите с движението се очаква да започнат в 10:30 ч. По-рано тази седмица кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС потвърди, че през почивните дни ще бъде предоставена проектопрограма с ключовите приоритети.

В четвъртък предложеният за министър-председател получи отказ от ДБ и БСП за подкрепа на правителство с първия мандат, а "Български възход" даде подкрепата си, като изцяло потвърди вижданията на Габровски, че нови предсрочни избори ще блокират държавата и че страната ни се нуждае от редовен кабинет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *