ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ПП напусна пленарната зала заради връщането на хартиената бюлетина

Парламент Андрей Гюров

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" напусна пленарната зала. От ПП излязоха с остра декларация заради промените в Изборния кодекс, приети снощи на второ четене в правната комисия. "Това беше фарс. Нямаше нищо общо с парламентаризъм. Маските паднаха, единствената цел беше да се подмени вотът на хората. Това беше атака срещу демокрацията. Дотук със загрижеността за висока избирателна активност. Покушението срещу демокрацията няма да намали извозването с автобуси, това ще е атака срещу българските граждани, прогонени от вас. Машините са превърнати в принтери на бюлетини. Печатат бюлетини и после ГЕРБ и ДПС броят. Към партиите на статуквото се завърна и БСП. Тази битка не приключи тази нощ, тя ще продължи и по улиците, защото няма гражданин, който да приеме", каза председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

"Мафията напуска залата. Народни представители, които в нарушение на закона, бяха във властта и опитът им да ограничат правото да гласуват, според тях, е демокрация", отговори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков закъсня за началото на заседанието. Той влезе в залата, без да знае, че съпартииците му са напуснали. Петков беше освиркан от част присъстващите. След което пред репортери в кулоарите депутатът заяви, че връщането на хартиените бюлетини е една от най-тежките загуби на демокрацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *