ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Правителството предлага адвокат Доковска за орден и огърлие

Председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска поведе нова битка срещу нахлуването на адвокати от чужбина.

Правителството предлага на президента Румен Радев да награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие адвокат Даниела Доковска. В мотивите се посочват нейните особено значими заслуги за развитието на правната наука и юридическото образование. Вече повече от 35 години тя активно допринася за развитието на научната и образователна дейност в средите на адвокатурата.

От 1983 до 1992 г. Даниела Доковска е член на Съвета по правната квалификация към Бюрото на Централния съвет на адвокатурата, два пъти е председател на Научно-методическия кабинет към Софийската адвокатка колегия, а от 2012 г. е ръководител на научната дейност на Научно-методическия център на Висшия адвокатски съвет. Тя е сред учредителите на Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ и почти десет години е член на неговия управителен съвет (2006-2015 г.), като допринася в значителна степен както за институционалното му изграждане, така и за развитието на неговата образователна, научна и издателска дейност.

В последните 40 години осъществява и активна дейност за развитието на юридическия научен печат у нас. Тя е била член на редакционната колегия на сп. „Общество и право“ и негов заместник главен редактор от 1991 до 1994 година. Има важна роля за възстановяването на издаването на сп. „Адвокатски преглед“, което се утвърждава като важен научен център не само за адвокатурата, но и за по-широката юридическа общност.

От 2007 г. до днес тя е негов главен редактор, а от същата година е член и на редакционната колегия на списанието на Юридическия факултет на СУ – „Съвременно право“, което е едно от най-авторитетните издания за научни и практически публикации във всички области на правото. Даниела Доковска е научен редактор на повече от 40 изследвания и монографии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *