ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Правителството само се свали с взаимни обвинения в корупция

Деница Сачева Министерски съвет изявление след тристаен съвет

"ГЕРБ решихме да призовем служебното правителство да обяви търг за дългосрочен договор за газ – без руски газ и без посредници. Диверсификацията в енергийната сфера няма алтернатива и задължително трябва да се случи". Това съобщи пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите ѝ правителството само се свалило и разпаднало с взаимни обвинения в корупция и заради липсата на мнозинство в пленарната зала.

"Надявам се, че ГЕРБ – СДС ще бъдем първа политическа сила… Евроатлантизмът е една от червените ни линии. Политиката трябва да се върне в рамките на своята нормалност по отношение на оста ляво – дясно. С партии като БСП или "Възраждане" няма как да има съюз", каза още Сачева.

Тя заяви, че би било жалко и недържавническо, ако следващото правителство бъде формирано на базата на политическата математика, а не върху основите на конкретни принципи, ценности и ясна програма.

"Това, което ще ни извади от кризите, е диалог между партиите, които имат сходство в своите ориентации и идеологии. Неотложните реформи – съдебната и борбата с корупцията, няма как да се случат без сериозен надпартиен консенсус за това как трябва да се извършват те", посочи Деница Сачева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *