ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Правителството ще обсъди интеграцията на афганистански граждани

Очаква се служебното правителство да обсъди решение за предприемане на действия за социално-икономическа интеграция на приетите на територията на България афганистански граждани. Това предвижда предварителният дневен ред на редовното седмично заседание. Очаква се заседанието да започне в 10:00 часа. Точката е внесена за обсъждане от служебния вицепремиер по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. 

Кабинетът ще обсъди също проект на постановление за одобряване на допълни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г., предназначени за финансово обезпечаване на дейности по национални програми за развитие на образованието. 

В дневния ред на заседание е включено и решение за откриване на консулство на България във Федерална република Нигерия, ръководено от почетно нещатно консулско длъжностно лице, със седалище в град Лагос. 

Също така се предвижда министрите да приемат списък със защитените и средищните училища и детски градини. За защитените образователни институции се предвижда допълнително финансиранe. За защитени се обявяват, когато тяхното за закриване би довело до нуждата най-малко осем деца да пътуват по повече от 14 километра, за да стигнат до друго учебно заведение. Списъкът със защитените детски градини и защитените училища се актуализира всяка година по предложение на кмета на общината след решение на общинския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *