ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Предложихме проф. Габровски, защото искаме да има редовно правителство

Имахме два варианта за премиер, първият беше за партийна кандидатура. Ние искаме да има редовно правителство, затова предприехме този ход да предложим проф. Николай Габровски – доказал се в неврохерургията професионалист. Той се съгласи, че не можем да се явяваме само като коментатори. Това е начинът да привлечем успели и умни хора да помогнат на политическата класа, която си инсталирахме сами. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Третият мандат е рискован, не знаем президентът на кой ще го даде. Тези, които отказват да говорят с нас и ние няма да говорим с тях", закани се той.

По думите му няма да е логично да се откаже разговор с проф. Габровски.

"Предприехме варианта за една безспорна, гражданска фигура, която е на доказан, умен, успял, патриот, критичен, доказан като образование, знания, умения, връх в неврохиургията", коментира Борисов по повод кандидатурата за премиер на ГЕРБ на проф. Николай Габровски.

"Той е най-младият член-кореспондент на БАН и ние не му възложихме само да вземе един лист хартия от президентството, а да проведе разговори с цялата отговорност. Има пълната свобода да направи това, което иска и може", отсече Борисов.

Той предупреди, че България изглежда много зле отвън и даде пример: политическата криза, липсата на редовно правителстнво, с тези упреци към други държави. "Никога не бих позволил и бих се намесил да кажа не, така не се прави", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме изпусвали тези две години борбата с нелегалната миграция", изтъкна той. „Новите затънаха в корупция. Тези две години нямат и план за възстановяване, Мицотакис вече си взе парите“, заяви още Борисов.

Бившият премиер призова: "Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището". Той посочи, че „президентът Радев е решил да го направи сам, предлагайки Кирил и Асен, но е съжалил“.

„Аз платих за много от моите грешки. ГЕРБ се обновяваме и се опитваме да сме различи", допълни той. 

"Това е най-работещият парламент. Откакто аз в 20 години съм в политиката, го казвам", смята лидерът на ГЕРБ.

„Предлагам всички да помислят преди да говорят. Затова ние излъчваме неутрален кандидат за премиер със свободата той да си подбере експерти за министри. България е толкова зле, колкото не е била никога“, обобщи Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *