ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Предпазните маски за лице са задължителни в градския транспорт в София от днес

москва русия коронавирус метро маски

От днес предпазните маски за лице отново стават задължителни за носене в градския транспорт в София. Заповедта на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев беше публикувана в петък. Временните противоепидемични мерки на територията на област София-град се въвеждат за срок от 30 дни.

Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст. 

Припомняме, че в заповедта е предвидено още задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии. Трябва да се спазва физическа дистанция от минимум 1,5 метра, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване и се въвежда дистанционна работа там, където е възможно това.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от  работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.

Ппротивоепидемичните мерки ще се прилагат в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град, уточняват от Столичната РЗИ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *