ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Президентът кани “Български възход” на консултации идната седмица

Президентство Румен Радев

Президентът Румен Радев ще покани "Български възход" на консултации за съставяне на кабинет през следващата седмица. По думите му този парламент има да свърши важна работа, предадоха от Нова телевизия.

"Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят избори веднага – няма проблем. Мандатите могат да се извъртят много бързо. Дал съм на партиите възможността да решат", посочи той.

Румен Радев направи коментар и за стрелбата по българския културен клуб в Охрид, като според него това е "абсолютно недопустим вандалски акт на агресия", която се насаждала с десетилетия срещу България и българите.

"От държавното ръководство на РСМ и от обществото в нашата съседка трябва да се разбере, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи и на нашето културно-историческо наследство", категоричен е Радев.

На партиите, които искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, президентът отговори: "Да си направят редовно правителство и да си искат, колкото си искат оставки. Министърът много ясно се аргументира какво прави МВР в момента, за да запълни дефицити, налагани с години. Сега МВР тръгва по оздравителен път”.

"Позицията на "Продължаваме промяната” показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите", посочи Радев по повод желанието на ПП шефовете на служби да се назначават без президентска намеса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *