ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Продължаваме промяната” спираха Закона за личната помощ

Парламент Станислав Балабанов ИТН

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов обяви, че партия "Продължаваме промяната" носи отговорност за това, че Законът за личната помощ не е влязъл за обсъждане в пленарната зала.

Повод за изявлението са атаки в социалните мрежи срещу Балабанов и партията му от страна на майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", че не изпълняват поети към тях обещания за приемане на закона. Затова ИТН ще внесат законопроекта отново следващата седмица.

"Ние сме направили и продължаваме да правим всичко възможно и другата седмица пак ще се опитаме да направим всичко възможно. И да стане ясно един път завинаги – във всички комисии, в които се е разглеждал Законът за личната помощ, представителите на ИТН винаги са гласували за Закона за личната помощ. Другите представители от "Продължаваме промяната" го спираха този закон", обясни Балабанов.

От своя страна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви, че условието на "Има такъв народ" да участва в преговори за съставяне на нов кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" продължава да е в правителството да не присъстват Кирил Петков и Асен Василев. 

"Ако говорят с нас като политичека партия с ясните условия тези двамата да не са в изпълнителната власт, да, ще бъдем… Ако не, няма. Дали ще постигнем съгласие, също не знам. От много неща зависи. Трябва да променим много неща в отношенията помежду си в едно евентуално бъдещо управление", допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *