ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Професионалната общност разкритикува пиара на “Продължаваме промяната”

Александър Бойчев

Браншовата организация "Българско дружество за връзки с обществеността" разкритикува колега си Александър Бойчев – пиар на парламентарната група на "Продължаваме промяната". Причината е, че включване на Бойчев в ефира на "Нова телевизия", където Александър Бойчев, че водещите нямат право да задават въпроси на депутатите, които не са от компетенцията им, както и че се правят внушения и разпространяват фалшиви новини

"Уважаването на свободата на словото и независимостта на медиите е основополагащ за професията ни принцип, който е залегнал и в Софийска харта за етични комуникации, подписана от всички комуникационни организации в страната. В своите публични изяви и при изпълнение на задълженията си като ПР, говорители или съветници по връзки с медиите, колегите следва да работят за утвърждаване на професионални и етични стандарти, добрите практики в професията и подобряване на публичната среда. Днес пиарът има ключова, стратегическа и управленска функция във всяка организация и в обществото. Това го прави занятие, което изисква мултидисциплинарни умения и знания, които се развиват и надграждат в годините на професионален опит. PR професията не е нито лесна, нито лесно заменима и това става все по-видимо в света на ускорената комуникация", се казва в позицията на Българско дружество за връзки с обществеността.

Повод за острата реакция на Бойчев към журналистите бяха техни въпроси относно положителния тест за COVID на председателя на парламента Никола Минчев към гост – депутат от ПП.

"Естествено, че тестът е взет след заседанието на КСНС…Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата. "Това, което правите в момента, е абсолютно недопустимо. Вие разпространявате фалшиви новини на други политически партии", бяха част от упреците на пиара на ПП към журналистите.

Реакция имаше и от самия Александър Бойчев. "…Днес участвах по телевизията. Участвах, защото смятам, че не е правилно в национален ефир да се разпространяват фалшиви новини. Преди всичко обаче, искам да кажа, че съжалявам, че изпуснах нервите си и говорих на висок тон. Не беше необходимо. Силното говорене не подсилва аргументите, а напротив – заглушава ги. Но фалшивите новини също заглушават. Истината заглушават. Защо си позволих да се обадя в ефир? Защото се разпространяваше невярна информация…", гласи част от позицията му.

https://www.facebook.com/boytchev/posts/10158261137746502

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *