ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Прокуратурата: Нинова иска да отклони вниманието от важните теми

Прокуратура брифинг Георги Иванов

Днешното изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова има за цел да отклони вниманието от истински важните теми. Заяви прокурор Георги Иванов. Той е наблюдаващ прокурор по образуваната преписка след жалба на изключения от БСП Кирил Добрев. По-рано днес Нинова обяви, че е получила призовка по проверката. По думите ѝ държавното обвинение, вместо инструмент за правосъдие и справедливост, е бухалка за неудобните.

"Преписката по жалбата, подадена срещу лидера на БСП, ми бе разпределена на принципа на случайно разпределение на дела и преписки в Софийската районна прокуратура", каза Иванов. Преписката била образувана по жалба на Кирил Добрев срещу Нинова и други членове на левицата. "Към жалбата имаше приложено решение на Върховния касационен съд. След като се запознах с документите, сметнах, че не са изяснени всички относими факти и следва да бъде извършена проверка по Закона за съдебната власт", уточни той. Започната е проверка, при която е изпратено писмо с искане левицата да предостави заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет на партията. Прокурорът е призовал за снемане на писмени сведения от Нинова и други двама членове на БСП в сградата на Софийската районна прокуратура.

"Изказването на г-жа Корнелия Нинова е изцяло политическо, недопустимо и цели единствено отклоняване на вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми", подчерта прокурорът. И риторично попита дали законите не са еднакви за всички. "Призовавам политиците да се въздържат от говорене, което накърнява доброто име на съдебната власт", изтъкна Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *