ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Прокуратурата поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков

Тежката катастрофа

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Всички страни по делото оспорват пред Софийския апелативен съд решението на първата инстанция, която постанови 9 години затвор за Николов.

Пред втората съдебна инстанция продължи спорът за това при евентуален умисъл или по непредпазливост е извършил деянието Николов. Прокуратурата настоява, че убийството е след евентуален умисъл, и заради това бе поискана присъда 15 г. затвор. Това е минималното наказание при тази квалификация. Основанията са високата скорост и откритите наркотици в кръвта на обвиняемия, както и липсата на какъвто и да е спирачен път.

Както е известно, на първа инстанция Софийският градски съд не прие доводите на прокуратурата и осъди Николовна 9 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост. Протест срещу това внесоха и прокуратурата, и частните обвинители. А защитата на Николов очаква наказанието да бъде намалено и го оценява за прекалено строго с оглед младата възраст и чистото съдебно минало на Николов.

Самият той ще има последната дума след пледоариите, а след това съдът трябва да реши дали да потвърди, да промени присъдата или да върне делото за ново обсъждане.

На заседанието Софийският апелативен съд отхвърли исканията на защитата на Николов за назначаването на нова експертиза и повторно разпитване на свидетелите. Защитата на Кристиан Николов поиска назначаването на нова експертиза, която да установи колко дълго трае ефекта от приемането на наркотици и алкохол. Поискана бе също повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите, както и повторен разпит на свидетелите по делото.

“С оглед на становището на Софийски градски съд, че е приел не по-късно от 22:50 ч. на 18.04.2020 г. алкохол и три вида наркотици – кокаин, амфетамин и марихуана, се изисква назначаване на нова експертиза, която да покаже колко трае ефекта от приемането на наркотиците и алкохола, за да може до момента на местопроизшествието на 19.04.2020 г. около 18:00 ч. той все още да е под тяхното въздействие”, заявиха от защитата.

Защитата на Милен Цветков настоя исканията да бъдат оставени без съображения, тъй като не намират за основание наличието на нова експертиза, която да установи дали Николов е приемал наркотици. Няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, тъй като те се обработват от лица работещи във ВМА, бе позицията на защитата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *