ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Протест за съдебна реформа пред парламента

протест

Около двадесет души, между които бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов и Петър Славов от "Нова Република" дойдоха да подкрепят днешния протест на Инициатива "Правосъдие за всеки" срещу готвените промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Те носеха транспарант с надпис "Няма да мълчим".

"Имаме окончателен отказ от съдебна реформа. Вместо това виждаме опит да се нанесе удар на онези сили в рамките на магистратурата, представлявани от Съюза на съдиите, които искат реформа", каза Христо Иванов, който подчерта, че е тук като гражданин.

"Това е не просто неизпълняване на препоръката на Европейската комисия – не се борим срещу корупцията по високите етажи и нереформираната прокуратура, но и бием по тези, които се опитват да говорят за това, че трябва да има реформа".  Това, което се случва в България е версия на това, което се случва в Полша, с разликата, че няма хепиенд."

Той коментира и "суджукгейт". "Суджукът майсторски бе изваден от прокуратурата, за да отклони вниманието от КТБ.Винаги, когато имало неудобна тема за обвинението, се вадела друга, която да предизвика свръхактивност. Проблемът на този злощастен депутат е, че суджукът не е стигнал до премиера", убеден е Христо Иванов.

Петър Славов  отбеляза, че новите поправки в Закона за съдебната власт – които преформулират даренията да са "от европейското икономическо пространство", са внесени от депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов, плюс още двама, които дори не са юристи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *