ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Радев проведе среща с еврокомисаря по разширяване Оливер Вархеи

Президентът Румен Радев проведе среща с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи

Европейската перспектива пред страните от Западните балкани бе във фокуса на разговора между президента Румен Радев и европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи, който е на посещение у нас. Двамата проведоха среща на „четири очи“ днес на „Дондуков“ 2. 

По време на разговора българският държавен глава изрази позицията на страната ни, в която се изразяват последователно очакванията на България за активното ангажиране на Република Северна Македония за разрешаване на откритите въпроси в отношенията между двете държави, както и устойчивото изпълнение на Копенхагенските критерии за членство в ЕС, с което да се придвижи напред и процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка.

Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи пристига на визита у нас. Той ще проведе срещи освен с президента Румен Радев, и премиера Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Комисар Вархеи участва във форума "ЕС среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширяване – защита от войната", който събира в София политици от Европа и други високопоставени личности.

Един от изразените приоритети на настоящото френско председателство на Европейския съюз е намиране на решение на двустранния спор между България и Северна Македония.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *