ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Радев: В каскада от кризи сме, нужно е ясно решение

БНБ Димитър Радев

Няма нужда да споделям, че сме в обстановка на каскада от кризи, чието решение изисква ясно решение от политиците и усилия от институциите, така че да се отговори на нуждите на гражданите и техните растящи тревоги, което изисква отговорни действия не само в национален, но и в международен план. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент, които днес започнаха с представителите на "Има такъв народ".

Да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Година след дебюта ви на политическата сцена, предполагам правите равносметка на изминалото. Не мога да не отбележа вашата последователна позиция по отношение на политиката към РСМ, допълни той.

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО, която ще се състои в Мадрид от 28 до 30 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Променената среда за сигурност в контекста на войната в Украйна, укрепването на отбранителния потенциал на Алианса, политиката на разширяване, както и дейността на ускорителя за иновации в отбранителния сектор (DIANA) и съпътстващия Фонд на НАТО за иновации ще бъдат сред темите на срещата на върха. В Мадрид държавните и правителствени ръководители ще подкрепят новата Стратегическа концепция на Алианса, която ще набележи целите и задачите на Северноатлантическия пакт в следващите години.

Очаква се на срещата на върха освен лидерите на 30-те държави-членки да участват председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и партньорите на НАТО от Азиатско-тихоокеанския регион – Австралия, Япония, Република Корея, Нова Зеландия, както и Финландия, Швеция, Грузия. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *