ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Рискът от връщане на Борисов във властта е причина за отказа за Шенген

Рискът от връщане на Бойко Борисов в управлението на страната е причина за отказа да ни приемат в Шенген. Така бившият премиер Кирил Петков коментира поредния отказ – този път на Австрия след Нидерландия, за влизането ни в Шенгенското пространство.

"Аз лично съм имал разговор с лидери на някои от държавите, които в момента са против нашето влизане, които ясно са казали, че истинският проблем е, че те нямат доверие на г-н Борисов и рискът да се върне управление под негов контрол е една от причините, за които те в момента казват "не". Тях ги е страх, ако случайно се върнат същите управляващи, дали могат да имат доверие на своите граници да ги оставят в ръцете на същите тези, които са ги лъгали 12 години", обясни съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Петков заяви още, че няма да се яви на изслушване във Временната парламентарна комисия за установяване фактите около подписания от неговото правителство меморандум с частната компания "Джемкорп".

"Много по-важно е да изслушваме министър Шишков във връзка къде са парите от АМ "Хемус", отколкото да се занимаваме с цирковете, организирани от партия ГЕРБ във връзка с изслушването на "Джемкорп", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *