ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Румен Радев е на официално посещение в Чехия

Румен Радев

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Чешката република по покана на своя колега Милош Земан. В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес.

Тази сутрин в Пражкия замък Храдчани Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония и военни почести. Двамата президенти ще проведат разговор на четири очи, а след това ще участват и в пленарни разговори между делегациите на двете държави.

В Прага българският държавен глава ще проведе срещи и с председателите на Сената и на Камарата на представителите на парламента на Чешката република, както и с министър-председателя Петр Фиала.

Акценти от срещите ще са задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, перспективите за развитие на търговско-икономическото партньорство и сътрудничеството в областта на туризма.

Предизвикателствата пред страните от Централна и Източна Европа, произтичащи от войната в Украйна, също ще бъдат тема от разговорите на президента Румен Радев.

От юли Чехия поема председателството на Съвета на Европейския съюз и вече обяви, че ще работи за сближаване на Украйна с ЕС след приключване на военните действия. Предвижда също така по време на своето председателство да проведе Среща на върха ЕС – Западни Балкани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *