ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Румен Радев на консултации с “Възраждане”

Президенство

Президентът Румен Радев продължава консултациите с партиите в 48-ото Народно събрание. Днес държавният глава ще разговаря с представителите на парламентарната група на "Възраждане". Срещата е предвидена за 14:30 ч. на "Дондуков" 2. Румен Радев вече разговаря с ГЕРБ – СДС, "Продължаваме промяната" и ДПС.

Президентът изрази позиция, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни цели в името на бъдещето на България. Той заяви, че нови избори не са решение на проблемите, затова е важно да се излезе от политическата криза и да се състави редовно правителство.

В същото време държавният глава призова партиите да се уточнят помежду си, в случай че не се състави редовно правителство, да има яснота кога ще бъдат проведени следващите избори, които по Конституция са два месеца след разпускането на Народното събрание.

Във вчерашния ден, 8 ноември, лидерът на "Възраждане" изрази мнение, различно от всички останали, – че тъкмо сега бил най-подходящият момент за нови избори. Костадин Костадинов припомни и условията, при които от "Възраждане" биха подкрепили мандат за правителство на друга партия – референдум за членство на България в еврозоната, да не се купуват нови "хартиени самолети" от САЩ, да не се предоставя оръжие на Украйна, както и страната ни да организира действия, с които да започне поетапно предоговаряне на членството си в Европейския съюз.

Костадинов заяви още, че има възможност от "Възраждане" да отидат на експертни разговори с ГЕРБ-СДС, ако разбира се, бъдат поканени. Но поясни, че не вижда как от партията му ще намерят някакви допирни точки с коалицията на ГЕРБ-СДС.

На консултациите при президента Костадин Костадинов обяви, че ще постави въпроса за свикване на референдум за въвеждане на еврото у нас. Ако президентът откаже, от "Възраждане" ще създадат инициативен комитет и ще започнат да събират подписи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *