ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

СЕМ: Липсват лидерски дебати в ефира

Съвет за електронни медии СЕМ

Липсват лидерски дебати в ефира. Това е една от основните констатации в специализирания мониторингов доклад на Съвета за електронни медии във връзка с предизборната кампания за вота за народни представители на 2-ри октомври. 

Членовете на СЕМ приеха единодушно доклада с пет гласа "за". 

Зорница Гюрова от дирекция "Мониторинг и анализи" на медийния регулатор подчерта, че липсата на лидерски дебати лишава електората от възможността да направи сравнения между политически субекти. И още от констатациите:

"В негативна светлина трябва да отчетем съобщаването в програмите и онлайн услугите на екзитполовете преди края на изборния ден. Това нарушение е традиционно и масово се извършва от медиите. Явно има очевиден стремеж да се обезсмисли съответната норма на закона", каза тя.

Пролет Велкова, член на СЕМ, предложи да се проведе специална дискусия, посветена на медиите по време на избори. Тя очерта като централен проблема за "категоричния превес в обществените медии на платено и безплатно партийно съдържание за сметка на журналистическо съдържание, което всъщност означава превес на партийни послания за сметка на коментар на аналитична журналистика".

Симона Велева акцентира върху огромната диспропорция в достъпа на съдържание между мъжете и жените, а председателят на СЕМ Соня Момчилова изрази притеснение от отсъствие в дебатите по теми от сферите на здравеопазването, образованието и културата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *