ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще говорим с ДБ и БСП, ако вторият мандат е при нас

Николай Денков

Никола Минчев е най-добрият избор за председател на Народното събрание според депутата от "Продължаваме Промяната" акад.Николай Денков.

"Смятаме, че Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на парламента. Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си", заяви Денков.

Ако има мнозинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде избран. Ако обаче неговата кандидатура не бъде гласувана, защото няма мнозинство, то има и друга възможност. Доколкото знам правилата, няма как да завърши първият ден на НС, без да се избере председател”, подчерта бившият министър на образованието.

На въпрос дали би гласувал за друг кандидат, ако от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане‘‘ не подкрепят кандидатурата на Никола Минчев, акад.  Денков бе категоричен , че "ще се действа на място‘‘.

Той коментира и въпроса дали ще има пробив на ГЕРБ при "Демократична България” за общо управление.

"Този въпрос трябва да е отправен към колегите от ДБ. Но ясно мога да кажа, че както ние, така и от ДБ обявиха, че управлението, в което бихме участвали, е това, което има ясна правосъдна реформа. И това не е самоцел.

Няма как да намерите средства, за каквото и да било друго, ако не решите проблема с кражбите в огромни размери, които се случват при сегашната структура на правосъдната система”, обясни народният представител от "Продължаваме Промяната".

"Никой не е готов за нови избори. Но ние се явихме на предишните избори с ясното послание, че искаме да променим България. Изборът е ясен – или продължаваме по стария начин, или търсим алтернатива”, категоричен беше Денков.

Депутатът от ПП обясни, че партията ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при тях.

"В нея извадихме 16 приоритета, които за нас са ключови. Ние ще ги поставим на масата. Ще говорим със сигурност с ДБ и БСП. Ако постигнем баланс с тях, ще се опитаме да ги реализираме. Според мен всеки отговорен политик ще се опита да направи правителство. И ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, защото България има нужда от такъв”, подчерта Денков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *