ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ

Парламент Вежди Рашидов

Избраният за председател на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов благодари на всички депутати за начина, по който гласуваха и за това, че му довериха да поеме председателския пост.

Думите му на благодарност бяха посрещнати от бурни аплодисменти от цялата зала.

Той сподели с колегите си, че снощи е получил много смс-и и обаждания и 60% от тях са го упреквали, че вчера е отказал да бъде номиниран за кандидат за председател на парламента.

„Аз лично на тези години, след като съм бил 2 пъти министър, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците си. Днес се получи нещо интересно – г-жа Корнелия Нинова го направи, защото е национално отговорен човек – аз й казах бих приел, само ако има болшинство”, разкри Рашидов.

"Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ", каза той."Защото хората ще бъдат много унизени и гладни, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Не е честно три дни ние да се шегуваме с народа, парламентът не е Сатиричен театър. Зима идва, хората ще бъдат гладни. Ние сме тук, за да работим, да излезем с правилно решение. Да престанем да си ръкопляскаме и да се хванем за работа“, заяви Рашидов.

„Обещавам, че ще се опитам да работя, обещавам да съм консенсусен, да се вслушвам и моля ви – намалете перченето ви, намалете липсата на разум и влагайте повече разум“, заяви той.

Вежди Рашидов разказа на депутатите един сантиментален момент: „Снощи от Маями ми звъни Христо Стоичков и той плачеше – върни се, хората ви обичат. Това беше разговорът ми с този велик българин“.

„Накарайте с поведението си хората да ви обичат. Всичко останало е на втори план. Всички сте легитимни български граждани, не сатанизирайте една или друга група. Не обиждайте гражданите от турски произход, не се делете. Всички имаме недостатъци, аз хеле много. Един човек го направих милионер с образа си – колегата Трифонов – винаги ме играй с чаша уиски в ръката, а аз пих водка преди. Това ме обижда. Пазете себе си! Колкото и да работи Фейсбук, работете и Вие“, заяви той.

„На добър час, приятели“, каза в края на словото си Вежди Рашидов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *