ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Синдикатите в МВР хабер си нямат за проверката по инцидента в Бургас

СФСМВР - ноември 2020 - протести

Полицейският синдикат не е информиран за резултатите от вътрешната проверка по случая с прегазените от автобус с мигранти двама бургаски полицаи, заяви зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФМВР)  Генади Тенев. Нямаме информация за отстранени от длъжност полицейски служители във връзка със случая, при който автобус с нелегални мигранти блъсна полицейски автомобил и на място загинаха двама униформени, каза той.

Както е известно, по- рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че вътрешната проверка е разкрила 16 полицейски служители, които са извършили дисциплинарни нарушения в нощта на инцидента.

От полицейския синдикат питат защо в такъв случай е било позволено на директора на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Бургас комисар Антон Мирков да напусне по собствено желание системата. "За отстранени служители не знаем. Може само да гадаем, това, което каза министъра и на базата на него да правим съответно изводи, ама няма да са на база на факти, а на изказване на министъра. Към момента нямаме информация за отстранени и уволнени служители", заяви Тенев.

Според него е интересно как някои от проверените са напуснали и защо им е било разрешено да напуснат. "При положение че, ако имат някаква съпричастност, и е установена тяхната причастност към този фатален резултат с двама загинали служители, не би било нормално и редно да им бъде позволено и разписано да прекратят правоотношението си с МВР“, заяви Тенев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *