ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Следвахме точните правила на Европейския съюз

Кирил Петков след визитата в САЩ

Има ясен режим на Европейския съюз. Сергей Лавров е специално обособен в листа от хора, които не се допускат. Едновременно с това, имаме ясни санкции за руски полети. България следваше точните правила на Европейския съюз. Оттук-нататък няма да сме тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри само защото те си мислят, че имат това право. Има правила, България ще ги следва и ще бъдем партньор в ЕС, от който не могат да се очакват неприятни изненади. Това заяви пред журналисти министър-председателят Кирил Петков. 

Той коментира и назначената охрана на заместник-земеделски министър Иван Христанов. "Този заместник-министър се зае много лично с въпроса за изчистване на границата между България и Турция. Тя е втората най-затруднена откъм трафик граница в света. Това, че беше разбита схема на лабораторията, която е била там от много години, е предизвикало обратна реакция. Получих сведения. Трябваше да можем да реагираме веднага и този човек да бъде под охрана. Когато се бием с мафията, тя ще се опитва да отговори обратно", посочи премиерът. 

Актуализацията на бюджета

"Актуализацията на бюджета в момента решава един много базов проблем. Това е, че въпреки че икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцентът на тази актуализация е да покрием точно тези хора, защото нашето обещание е да няма никой под линията на бедност. Това е първият ни приоритет. Работодателите знаят, че ще направим това, което сме обещали, че допълнителните средства, които са акумулират в енергийната система, ще бъдат обратно върнати на бизнеса. Въпреки че всеки се надява в една актуализация веднага да реши всичките си проблеми, мисля, че нашият диалог е добър", коментира министър-председателят.

Палежът на Културен дом "Иван Михайлов" в Битоля

"Имаше инцидент. Абсолютно недопустимо действие от страна на този човек, който днес бе задържан. Два дни по-късно той бе задържан. Получих лично обаждане от премиера на РСМ Димитър Ковачевски. Той ми каза: „Да покажем, че наистина искаме да махнем всякакви отделни провокации, заставаме твърдо срещу езика на омразата“. Благодарих му за бързите действия и му казах, че оттук-нататък се надявам за всеки такъв инцидент да имаме същата такава бърза реакция и да сме сигурни, че няма малки групи хора да се опитват да развалят отношенията между държавите ни", заяви Кирил Петков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *