ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Смятате да оставите Кошлуков да се пенсионира като директор на БНТ?

АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти – България се обръща към членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) с въпроса дали смятат да оставят Емил Кошлуков да се пенсионира като генерален директор на Българската национална телевизия.

След като преди десетина дни се провалиха в избора на нов директор и въпреки че гласуваха против Кошлуков в отношение 4:1, членовете на съвета на практика го оставиха на поста за неограничено време.

На заседанието миналия четвъртък СЕМ се отказа да насрочва нов избор с мотив, че късно вечерта предишния ден е постъпила жалба от една от кандидатките, участвали в процедурата. "Интересно е какъв точно е предметът на жалбата, след като решение на СЕМ за прекратяване на процедурата липсва. Въпреки това, жалбата бе използвана като претекст, за да отпадне точката от дневния ред, предвиждаща насрочване на нов избор", пишат от АЕЖ в своя позиция. 

"Жалбата би трябвало да се разгледа от Административен съд София – област. Това обаче може да стане след няколко месеца или дори след година. Ако СЕМ откаже да насрочи нов избор, докато съдът не се е произнесъл, ще бъде гарантиран доста комфортен период на управление на настоящия генерален директор", се казва още в становището.

"Това развитие навежда на мисълта, че умишлено се работи за оставането на Емил Кошлуков максимално дълго на поста, вероятно с цел той да управлява телевизията при евентуални предсрочни парламентарни избори", посочват от журналистическата организация.

Още миналата седмица АЕЖ призова Емил Кошлуков да се оттегли от поста генерален директор на БНТ, след като получи вот на недоверие от четири от петимата членове на СЕМ. До момента това не се е случило.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *