ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Социалният министър в оставка песимист за ново правителство

Парламент вот на недоверие към кабинета на Кирил Петков  Кронелия Нинова

Има много аргументи да бъде съставено правителство. Но шансовете това да стане, са почти нулеви.

Това коментира министърът на труда и социалната политика в оставка и член на БСП Георги Гьоков преди началото на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП на "Позитано" 20.

На заседанието се очаква да бъде обсъдено какво да е предложението във връзка с третия проучвателен мандат до Национални съвет (НС) на левицата, който се събира утре, 26 юли, да вземе решение.

По думите на Гьоков моментът е много сериозен, за да се интерпретират каквито и да било събития или желания на когото и да било при съставянето на кабинета. Той не пожела да каже каква е неговата лична позиция. Потвърди, че окончателното решение ще бъде взето във вторник, 26 юли.

На въпрос дали е редно мандатът да бъде задържан, докато се реши казусът с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Гьоков отговори, че това се определя в Конституцията, въпреки че има тълкувателно решение, но има прецеденти и то невинаги се е изпълнявало.

Според министъра в оставка в Конституцията има празнота – не е изяснено какво да се прави в подобна ситуация. Ето защо трябва внимателно да се обмисли, преди да се вземе решение, защото плюсовете и минусите са много.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *