ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Спор в парламента заради изгонените руски дипломати

Парламент Костадин Костадинов

Решението България да изгони 70 руски дипломати доведе до остри реакции в парламента. По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че свиква спешно заседание на социалистическата партия.

Споровете за изгонените руски дипломати започнаха с думи на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Кирил Петков да бъде поставен под запрещение, иначе ще ни доведе до война. Не просто предател, а особено опасен предател“, каза той. Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" му отговори, че речта му вероятно е писана от Мария Захарова.

"Решението не е взето еднолично, а прилагаме пропорционалност на мисиите. Смятаме, че решението е закъсняло, но правилно", каза Христо Иванов от „Демократична България“.

От ГЕРБ обявиха, че поздравяват службите, ако са разкрили толкова шпиони. В същото време обаче Екатерина Захариева отправи и критики. "Първо не всички са дипломати, те са 43. А и всичките ли са били шпиони? Няма отговори на тези въпроси, надявам се да не са панически действия с оглед ситуацията", каза тя.

"Още като бяхме в Украйна, на перона в Полша той (премиерът Кирил Петков – бел. ред.) каза колко е хубаво да ги изгоним тия руски дипломати. Той искаше всички да ги махне ей така. Проблемът е в подхода на премиера, който вече е бивш. Това решение е като с ареста на Борисов. Никой не знаеше, а какъв е отговорът на БСП? Не станаха ли много червените линии“, каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *