ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Стефан Янев вижда в демографската криза обединител на обществото

Стефан Янев

Тема, която може да обедини обществото, е демографската криза, която вече има характеристики на демографска катастрофа. 

Това заяви пред журналисти в Маджарово лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. Той бе в града в Източните Родопи за традиционното национално тракийско поклонение, с което отбелязва Денят на тракийската памет. 

"Време е да мислим по различен начин, да говорим по различен начин и действията ни да бъдат насочени към решения. Всичко е възможно в момента. Свидетели сме на една реторика, която в голяма степен повтаря тази от предизборната кампания", обърна внимание Янев.

Той отново повтори, че ще участва в бъдещи възможни разговори за съставяне на кабинет в различни формати.

Обясни намерението си с това, че в разговорите и в диалога е възможно да се постигне онова, макар и минимално, съгласие, по няколкото важни за страната теми, достатъчно основателни, за да се състави кабинет.

"Тези дебати ще определят посоката и възможностите", подчерта Янев и призова да се изчакат официалните разговори.

На въпрос за отношението му към темата „Русия – Украйна“, Янев отговори, че има една разделителна линия и тя е дали искаме да участваме във война или не.

"Ако някой ме убеждава, че искаме да участваме във война, да дойде да го каже в парламента, да вземем политическо решение, и ако ще вървим на война, да вървим" – подчерта лидерът на „Български възход“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *