ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Студенти участваха в симулация на заседание на Министерския съвет

В деня, в който българските студенти празнуват – 8 декември, служебният премиер Гълъб Донев посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб "Публична администрация" към Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Премиерът участва заедно със студентите в симулация на заседание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за управлението и развитието на държавата. Акцент в разговора беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще. Министър-председателят сподели пред младите хора, че личният му професионален път е свързан с работата в сектора на държавната администрация и по тази причина добре познава както експертната, така и политическата гледна точка при взимането на управленски решения. "Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд", подчерта Донев.

Премиерът увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят много качествени експерти, които в дейността си се ръководят от спазването на законите. "В бъдеще администрацията ще разчита на вас", обърна се към своите гости той и изтъкна значението на подготовката им в университета, която е задължително условие да се реализират като добри професионалисти. "Бъдете упорити в това да търсите връзката между теорията и практиката, защото е много по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете как теорията може да се претвори в практически дела", добави той.

В края на срещата министър-председателят пожела успех на студентите и отбеляза, че за да бъдат наистина добри в своята професия, трябва да носят в сърцата и умовете си убеждението, че служат на България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *