ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Свиленски: В четвъртък парламентът гласува управленската програма

Парламент Георги Свиленски

"Няма никакво забавяне на мандата, задържане за столове и нарушаване на Конституцията. Третата папка беше връчена само преди осем дни." Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. И обясни, че няколко неща са били мотив да се предложи управленската програма, разработена съвместно от БСП, ПП и ДБ. Над 90% от предложенията на ИТН също са залегнали в нея. По думите на Свиленски станало ясно защо е било свалено първото правителство на Кирил Петков, както и че разделителната линия е борбата с корупцията. А от ИТН са дали заден ход, когато било поставено условието вътрешният министър в оставка Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ и да бъде приет законът за борба с корупцията.

Народното събрание ще гласува управленската програма в четвъртък като точка първа от дневния ред. Ако бъде приета, в петък ще бъде връчен изпълнен мандат на президента Румен Радев. В случай, че не бъде събрана подкрепа, папката ще бъде върната неизпълнена. Председателят на ПГ на БСП обясни пред NOVA, че идеята за гласуването на програмата в пленарната зала била обсъдена с партньорите от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". 

"Като недостатък в първия кабинет беше отчетена липсата на програма и всяко министерство, действайки по свой начин, пораждаше различни изказвания и мнения. Това ще бъде избегнато", счита социалистът. В съвсем кратки срокове, ако бъде приета управленската програма, ще има информация за структурата на Министерския съвет и съответните министри.

Вече стана ясно, че програмата е с хоризонт шест месеца – до декември 2022 г. "Това не е предложение за кабинет за шест месеца, а програма с шестмесечен хоризонт. След това се отчита какво е направено и какво не. Продължаваме отново със следваща програма и приоритет. Не казваме, че правителството ще е с живот от шест месеца", изтъкна Свиленски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *