ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ТЕЦ “Брикел” съди екоминистъра в оставка за клевета

ТЕЦ Брикел

ТЕЦ "Брикел" завежда дело за клевета срещу министъра на околната среда в оставка Борислав Сандов. Искът е за нанесени вреди по Закона за задълженията и договорите.

Конкретната причина дружеството да предприеме тази мярка са неверни, според "Брикел", твърдения, които министър Сандов е изнасял в публичното пространство повече от 10 дни, както и некоректно представени от него данни за вредните емисии. 

От ТЕЦ-а посочват, че днес за пръв път им е бил предоставен протокол от Екоинспекцията в Стара Загора, но в него няма "подобни шокиращи цифри, за каквито Сандов непрекъснато говори" – се казва в позицията на "Брикел".

Затваряме ТЕЦ "Брикел", защото не отговаря на екологичните изисквания, на европейските норми и на българското законодателство. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. "Собствениците не желаят да модернизират предприятието, за да не замърсява околната среда и да не уврежда човешкото здраве. Днес ТЕЦ-ът ще бъде информиран с документи, че трябва да изключи котлите и да очаква пломбиране на инсталацията", поясни Сандов. По думите му "Брикетна фабрика" може да работи, ако си осигури пара от съседния ТЕЦ. Това може да стане за дни. Става въпрос за няколко десетки метри тръба, за да може хората в Гълъбово да не останат без топла вода. Това е отговорност на собствениците, уточни министърът.

За да заработи отново ТЕЦ "Брикел", трябва да приведе параметрите си в условията на българското и европейското законодателство, да няма неорганизирани емисии и такива, които излизат през цялата сграда.

Миналата година предприятието е работило над нормата на серни диоксиди, каза още Сандов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *