ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Тома Биков: Исканията на ПП ще доведат до 10 млрд. повече разходи

Парламент 47 народно събрание Тома Биков

ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложените от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" антикорупционни закони, които бяха внесени в парламента за одобрение. Това обяви в интервю за "Нова телевизия" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той подчерта, че приетият на първо четене текст на "Продължаваме промяната" ще бъде гласуван и на второ четене от народните представители от ГЕРБ.

Тома Биков коментира и възможността ГЕРБ да подкрепи 16-те точки , които от "Продължаваме промяната" представиха като свои приоритети. По думите на народния представител част от мерките са свързани с много финансови средства. Той обясни, че точно поради тази причина от ГЕРБ искат по-експертен разговор с такива хора, които разбират от подобни въпроси.

"Нашите изчисления водят към това, че ако бъдат приети техните искания, това означава над 10 млрд. повече разходи в бюджета. Това не са еднократни разходи, а такива, които се правят всяка година", допълни още депутатът. Той е на мнение, че е много лесно да се предлагат повече разходи, но е много трудно да се увеличават приходите.

Народният представител коментира и въпроса с военната помощ за Украйна с думите: "Очаквам да се направи един наистина сериозен преглед и да се види с какво можем да помогнем."

Тома Биков заяви, че според него народните представители нямат оперативните възможности да направят преглед и да кажат кои оръжия ще са ни необходими и кои не. "Това е работа на изпълнителната власт, независимо кой е премиер и кой е министър на отбраната", допълни той. В заключение обясни, че се надява правителството да свърши съвестно работата си по този въпрос.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *