ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Тома Биков: Предлагаме правителство на националното спасение

Парламент избор на управител на БНБ Тома Биков

Днес стигнахме до един очакван резултат. Това се случи, защото през последната година и половина бяха положени всякакви усилия, за да се стигне до тази конфронтация, заради която да не сме в състояние да произведем елементарен диалог. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Нова нюз.

„Надявам се утре да можем да стартираме работата на Народното събрание, а оттам и евентуална по-стабилна управленска коалиция. Технически утре би могла да започне някаква дейност в парламента. Това обаче не решава големият проблем – излъчването на управление“, посочи той.

„Ние вчера не избрахме Никола Минчев, защото това нямаше да успокои диалога, а щеше да го затрудни. Диалогът го няма. Всеки трябва да направи своята жертва, за да решим проблема в дълбочина“, смята Биков.

„Концепцията за създаване на проевропейско и антикризисно управление, предложена от ГЕРБ, вече е изпразнена от съдържание през тези два дни. Ясно е, че 48-то Народно събрание не може да излъчи правителство в неговия нормален вид. Може би най-добрата конструкция би била правителство на националното спасение, което да може да реши належащите проблеми на българското общество. Така се решават политическите кризи. То може да се състави с подкрепата на огромна част от политическите сили“, предложи Тома Биков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *