ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Три парламентарни комисии отново останаха без председатели

Парламент

Парламентарната мъка продължава. Депутатите още циклят на избора на ръководства и състав на постоянните комисии, но и днес не успяха да си довършат работата. Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и Комисията по земеделието, храните и горите и днес останаха без избран председател.

Преди ден от "Продължаваме промяната" номинираха за председател на спортната комисия Радостин Василев. От ДПС номинираха Халил Летифов. След гласуването вчера никой от двамата не получи подкрепата на мнозинството. От ПП обвиниха държавния глава Румен Радев и служебния кабинет в намеса в работата на парламента при избора на шеф на комисията. По думите им спортната комисия им е била обещана на председателския съвет, но впоследствие представител на ДПС, след обаждане от президентството, ги помолил да я преотстъпят на движението. Днес депутатите отново гласуваха въпросните номинации, но до избор отново не се стигна. За Радостин Василев гласуваха 87 народни представители, 94 бяха "против", а 41 гласуваха с "въздържал се". Халил Летифов получи подкрепата на 103 депутати, 62 бяха "против" и 57 гласуваха с "въздържал се".

Отново не бе избран председател и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, за която и днес не бяха направени номинации.

Иван Христанов от ПП, който бе предложен за председател на земеделската комисия в парламента и който вчера не бе подкрепен в пленарна зала, отново не бе избран днес. При гласуването той събра 68 гласа "за", 64 "против" и 92 "въздържал се". Преди вота, при представянето на кандидатурата му, Никола Минчев от ПП посочи, че Христанов е посегнал там, където други ги е страх изобщо да погледнат, визирайки случая с фитосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреево". По думите му е сериозен атестат, когато заради работата и куража в действията ти се наложи да бъдеш допълнително охраняван. Христанов каза от трибуната, че целта е постигане на силно устойчиво земеделие, български плодове, зеленчуци и месо на всяка трапеза, земеделие, което буди гордост.

Парламентът все пак успя да определи състава на две постоянни комисии – по правни въпроси и по конституционни въпроси. Припомняме, че преди два дни депутатите приеха предишната Комисия по конституционни и правни въпроси да бъде разделена на две.

Комисията по правни въпроси ще се състои от 23-ма членове. За неин председател беше избран Радомир Чолаков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Негови заместници ще са: Милен Матеев от "Продължаваме Промяната", Ертен Анисова от ДПС, Петър Петров от "Възраждане" и Явор Божанков от "БСП за България". Останалите членове на комисията са: Анна Александрова, Бранимир Балачев, Марин Маринов, Ралица Ангелова, Рая Назарян (ГЕРБ-СДС); Петър Куленски, Стою Стоев, Мирослав Иванов и Рена Стефанова (ПП); Хамид Хамид, Цветан Енчев, Гюнер Ахмед (ДПС); Цвета Рангелова и Златан Златанов ("Възраждане"); Мая Димитров (БСП); Надежда Йорданова, Людмила Илиева ("Демократична България"); Александър Николов ("Български възход");

Комисията по конституционни въпроси ще се състои от 14  народни представители от всички парламентарни групи. Тя беше оглавена от Атанас Славов от ПГ на "Демократична България". За негови заместници бяха определени Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), Васил Пандов („Продължаваме Промяната“), Гюнер Ахмед (ДПС), Златан Златанов ("Възраждане"), Останалите членове са: Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС); Никола Минчев ("Продължаваме Промяната"); Мустафа Карадайъ (ДПС); Александър Арангелов ("Възраждане") Смиляна Нитова и Иван Ганчев (БСП) Христо Иванов (ДБ) Румен Йончев, Надежда Самарджиева ("Български възход");

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *