ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Трябва да се излезе от политическата логика

Христо Иванов

Възможно е някой да даде крачка назад. Възможно е да се излъчат нови кандидатури. Има политически проблем, такова ниво на политическа несъвместимост, което не позволява да се сформира мнозинство дори и за председател.

Това каза пред журналисти съпредседателят на "Демократична България", след като на първото заседание на 48-ото Народно събрание за първи път в най-новата ни история изборът на председател на парламента се провали. Заседанието беше прекратено по искане на ГЕРБ и ще продължи утре в 10 ч.

"Трябва да се излезе от политическата логика и да намерим формулата, която ще ни позволи това. Трябва да се намерят компромиси, но те трябва да са търпими. В ниво на политическа нетърпимост сме, но то трябва да се преодолява някак", заяви Иванов.

"Трябва да седнем да поговорим за това какво трябва да се свърши и да се опитаме да намерим такъв режим, който да ни изкара извън логиката на сформиране на политически мнозинства", добави той.

В отговор на въпрос дали е оптимист за развръзката на кризата с избира на председател на парламента, Христо Иванов посочи: "Умерен оптимист съм в рамките на общия песимизъм, който ни обхвана".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *