ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Трифонов мъсти и хвърля страната в хаос, защото не е станало неговото

Христо Иванов

ГЕРБ ни поканиха на консултациите за вота на недоверие и ние се отзовахме, за да има диалог. Страната е в спирала от кризи, като най-тежката е политическата. Не можем да търсим някакво решение на проблемите без да има минимум диалог и професионализъм.

Това каза пред БТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод проведените днес в парламента консултации около внесения вот на недоверие към кабинета "Петков" от страна на ГЕРБ – СДС. 

"Казахме на колегите от ГЕРБ, че няма да подкрепим техния вот. Какво ще постигнат? Ще свалят един много дстоен председател на НС какъвто е Никола Минчев, дори и те го признават това. Какво ще постигнат с това? Според мен Никола Минчев сам знаеше какво ще последва от днешното му решение и го направи с идеята да се отърве. Никола Минчев винаги се е опитвал да вдига нивото на дебатите. Ако заседанието днес беше закрито, щяхме да продължим с конспирациите. Преди няколко месеца имахме подобно заседание. Днес не се изнесоха никакви нови факти. Говореше се за една паметна записка, която е изфабрикувана от министър Генчовска и нейния екип. Те винаги са опитвали да защитават интересите на ръководството на "Има такъв народ", а не българската външна политика. Аз съм чел тази паметна записка и ясно се вижда, че това е един измислен компромат, който най-вероятно ще изтече съвсем скоро към медиите, за да бъде драмата пълна в трето действие. В тази записка няма абсолютно нищо", категоричен бе той. 

"Това са смешни и жалки експерименти с цялата страна. Цялата атака започна с един пост на Слави Трифонов, който обвърза избирането на г-н Каримаснки за шеф на БНБ с РСМ. Моите уважения към колегата Каримански, но не може да хвърляме цялата държава в хаос, защото някой има някакво дребно его и желание за постове. Същото важи и за г-жа Митева, която утре сигурно ще бъде избрана за председател на парламента и след това ще отиде в Конституционния съд. Главната цел на тези хора е да стане тяхното. Сега се мъсти за това, че не е станало тяхното. Разбирам защо на Никола Минчев му писна и взе това решение днес. Не може да става само това, което искат Слави Трифонов, Любомир Каримански, Ива Митева. Естесвено сега ГЕРБ и ДПС се радват", каза Иванов. 

"Аз не съм безкритичен към тази власт. Ясно заявихме още в началото, че управлението не трябваше да се парцелира, а трябва да се търси баланс. Това, че не се прие нашето мнение означваше ли, че и ние трябваше да напуснем коалицията, защото не е станало нашето? Тези, които сега искат да свалят това правителство, не предлагат нищо. Мечтата на ИТН е да вземат третия мандат и да съставят нов кабинет, но нека ГЕРБ и ДПС да излязат и да кажат, че застават зад такъв кабинет. Така е честно, а не да се тласка страната към още повече хаос и да не се носи отговорност. Колегите от ПП продължават да търсят още депутати, но аз съм скептично настроен. Ние трябва да търсим политически решения на проблемите. Ние призовахме за нови разговори с ИТН, но вече всички мостове са изгорени. Другото е да мислим за нова формула на кабинета", прогнозира Христо Иванов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *