ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Търновски псевдоамериканец завлече наивни пловдивчанки с 20 бона

интернет 2

Отдел "Икономическа полиция" в Областната дирекция на МВР в Пловдив води досъдебно производство във връзка с постъпили сигнали за измами чрез интернет, жертви на които станали две жени от областта. Според събраните до момента данни потърпевшите, като потребители на платформи за социална комуникация, били въвлечени в престъпната схема след контакт с мъж, или по-точно с профила му в социалната мрежа.

В него той се представил за заможен американски гражданин. Диалогът с нашенките се водел чрез програма за безплатен превод на чужди езици. Жените направо били заслепени от комплиментите, клетвите в любов и предложенията за брак от страна на чужденеца, че в заблудата си внесли в посочена от него сметка общо над 20 000 лева. Предлогът бил да се освободят от мито скъпи подаръци за тях.

При спецакция бил арестуван заподозрян като участник в схемата 20-годишен от Великотърновска област. От адреса му е иззета цялата сума, получена по банков път от двете жени, на които са възстановени парите. Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ карти, банкови карти и други веществени доказателства. Допълнително е открито и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин. Документирането на случая продължава, проверяват се данни и за други пострадали жени от цялата страна.

Преди дни от Районна прокуратура – Пловдив съобщиха за друг вид измама чрез интернет. При нея двойка, която живее на семейни начала, измами други две семейства, свои близки приятели, и изтегли на тяхно име банкови кредити за 90 000 лева. Под предлог, че ще им изработят фотоколажи, жертвите са позволили на обвиняемите да снимат лицата им и да направят копие на личните им карти.

От полицията предупреждават хората да бъдат изключително внимателни при осъществяване на контактите си в интернет, особено когато става дума за изпращане на пари под различен предлог.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *